ВИДЕО репортаж: 80 наградени, Хасан Азис: 24 май е ден на светлината и надеждата!

За 17-та поредна година в Деня на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност, Община Кърджали награди най-изявенит


За 17-та поредна година в Деня на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност, Община Кърджали награди най-изявените ученици, учители, просветни  и културни дейци. 

„Ако има общобългарски празник, който бихме определили като най-сърдечен, най-топъл, най-мил, то това без никакво съмнение е 24 май. Той е ден на светлината и надеждата, ден на първокласника, на абитуриента, на децата, родителите, семейството. Той е нашият единствен и уникален празник на буквите“, каза в приветственото си слово преди награждаването кметът на Кърджали Хасан Азис.

Мероприятието се проведе в двора на  Регионалния исторически музей. Наградени бяха близо 80 души. Сред тях 29 ученици в три възрастови групи, 27 учители, просветни, културни дейци, колективи. Тази година, стипендията на Кърджали получиха четирима изявени зрелостници, прославили града на национални и международни състезания. Това са Диана Силикиева, Йоана Павлова, Мария Александрова и Ради Митрев.

В двора на музея бяха връчени и най-високите отличия на Министерството на образованието и науката, ежегодните награди „Неофит Рилски“. Тази година в Кърджали са отличени учителите Станка Михайлова, Кирил Гогов, Тинка Корсикян и Цветанка Крачунова.

Повече за атмосферата от награждаването в днешния празничен 24 май, вижте в репортажа:

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0