ВИДЕО репортаж: 60 нахапани от кучета за 5 месеца!

60 души са били нахапани от кучета в Кърджали в рамките само на пет месеца през тази година. Това установи проверка на 24rodopi.com.Вси


60 души са били нахапани от кучета в Кърджали в рамките само на пет месеца през тази година. Това установи проверка на 24rodopi.com.

Всички потърпевши са потърсили лекарска помощ в Спешното отделение на Многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски“ в областния град. 17 от лицата са под 18-годишна възраст, 38 са между 18 и 64 години и 5 души са над 65-годишна възраст. От началото на т.г. средно по 12 души биват нахапани на месец. 

Припомняме, че случаите на пострадали граждани  в родопския град зачестиха в последните месеци, особено след затварянето на Кастрационния център през месец февруари след намесата на природозащитници. Ситуацията обаче се усложни, тъй като към момента няма къде да бъдат прибирани кучетата, които проявяват агресия. 

Както вече писахме, кметът Хасан Азис бе организирал среща с доброволците, на която бе показан теренът в Седловина, избран за изграждането на нов приют. Общината обаче все още чака решение на държавата за прехвърлянето му, за да започне строеж. Идеите на доброволците са да раздават ваучери за кастрация, брошури за ограмотяване и други информационни материали по селата. Както се вижда към момента обаче, това не решава проблема, тъй като приют така или иначе няма. Няма къде да бъдат прибирани бездомните  кучета в случаи като тези, при които биват нападани и хапани хора.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0