ВИДЕО репортаж: 50% по-малък оборот в книжарниците! Родители: Тетрадки ли да купуваме или лаптопи?!

ВИДЕО репортаж: 50% по-малък оборот в книжарниците! Родители: Тетрадки ли да купуваме или лаптопи?!

Ковид-19 остави своя отпечатък във всяка една сфера на живота, престои това да се случи отново и в училище. Часове ни делят от нова

Ковид-19 остави своя отпечатък във всяка една сфера на живота, престои това да се случи отново и в училище. Часове ни делят от новата учебна година, а родителите я посрещат със страх и колебания.

Каква е ситуацията в книжарниците

„На всеки 10 души, 1-2-ма пазаруват както обикновено, останалите изчакват, взимат малко неща и по-евтини “, твърдят търговци на учебни пособия и отбелязват, че продажбите са спаднали с около 50%, че и повече в сравнение с предишни години. Въпросът, който често чуват в търговските обекти е: „Тетрадки ли да купуваме или лаптопи?“.

Какво казват самите родители

„По-малко пазаруваме, защото не се знае как ще се стекат нещата от тук нататък “, потвърждават родители.
И споделят страховете си. „Това дистанционно обучение не е добро за децата. Ние учим заедно с тях, но няма как да им дадем нужните знания, тъй като сме само родители. По-добре е да бъдат в училище. Искаме децата ни да ходят в часовете, за да получат нужните знания от учителите там. Вкъщи не могат да учат както трябва. Необходимо е да са в училище, но сме притеснени , че учебната година може отново да премине към дистанционно обучение“, коментират разтревожени родители.
Едно е ясно, трудна учебна година очаква ученици, учители и родители. Множеството мерки, които я съпътстват, внасят напрежение и страх. Страх, но не толкова от коронавируса, колкото от това, че годината може да продължи онлайн.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0