ВИДЕО репортаж: 5 186 получиха храни от Европа, най-дейни в раздаването – селските кметове

ВИДЕО репортаж: 5 186 получиха храни от Европа, най-дейни в раздаването – селските кметове

5186 или над 65% от общо 7911 правоимащи лица са получили към момента хранителни продукти от Фонда за европейско подпомагане на най-нуж


5186 или над 65% от общо 7911 правоимащи лица са получили към момента хранителни продукти от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по план 2019-та. Най-високият процент от тях са жители на община Джебел, следвана от общините Черноочене и Момчилград. Отново голяма роля и помощ при активното раздаване на помощите са оказали кметовете на малките населени места и доброволците, твърдят от БЧК Кърджали.

На бенефициентите по Програмата се предоставят и листовки по темите за отпускане на социални помощи и предоставяне на социални услуги, финансирани от Европейския социален фонд за превенция на социално значимите заболявания – диабет и артериална хипертония. На всеки желаещ може да му бъде измерено кръвното налягане и телесното тегло. Осъществява се контрол от страна на служителите на Областния съвет  на БЧК на временните пунктове в областта за спазването на противоепидемичните мерки, обозначаването и наличието на насочваща информация.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0