ВИДЕО репортаж: 3 840 коли за 8 часа по „Богдан“, надупчената улица чака ремонт…

ВИДЕО репортаж: 3 840 коли за 8 часа по „Богдан“, надупчената улица чака ремонт…

3 840, една кошмарната цифра. Това е броят на автомобилите, минаващи по малката улица „Богдан“ в Кърджали в рамките само

3 840, една кошмарната цифра. Това е броят на автомобилите, минаващи по малката улица „Богдан“ в Кърджали в рамките само на 8 часа, твърдят живеещи в близост до нея. Улица, по която дупките са като след бомбардировка. Зейналите участъци са със сериозни размери, което пък налага шофьорите да прилагат завидни умения, за да ги избегнат. По нея минава и целият поток от вилните зони край язовира и близките села.
„Дайте да ги сметнем за една минута, ще умножим по 60, след това по 8 и ще видим колко коли минават“, предлага Мехмедали Исмаил пред екип на 24rodopi.com. Докато разговаряхме, за минута преминаха 8 автомобила, т.е. 480 за час. За 8 часа, това прави 3840. Почти колкото броя на дупките.
Според Слави Димитров, главен експерт към отдел „Инвеститорски контрол и строителство“ в Общината, улица „Богдан“ не е включена в проекта за ремонт и реконструкция на стара градска част, но там ще се извърши частичен такъв.
„В проекта не е заложена улица „Богдан“, тя ще се поддържа и ремонтира от средствата, предвидени в бюджета за ремонт и поддържане на уличната мрежа. До края на седмицата ще бъде изготвено техническо задание, което ще бъде връчено на фирмата изпълнител, която да изкърпи и отстрани единичните дупки по улицата“, обясни Димитров. По думите му, за срок от две седмици ще бъде извършен и текущият частичен ремонт.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0