ВИДЕО репортаж: 3 от 8 пункта отвориха – храни за над 8000 души

ВИДЕО репортаж: 3 от 8 пункта отвориха – храни за над 8000 души

Стартира раздаването на индивидуалните хранителни пакети от Фонда за европейско подпомагане на лицата, включени в План`2019. В Кърдж

Стартира раздаването на индивидуалните хранителни пакети от Фонда за европейско подпомагане на лицата, включени в План`2019. В Кърджали пред временния пункт, още в първия ден на кампанията, се оформи опашка от чакащи.
“Стартирахме едновременно в три населени места– Кърджали, Джебел и Крумовград. На територията на областта са разкрити осем временни пункта на БЧК, където поетапно върви и самото зареждане. До 13-ти октомври ще бъдат заредени всички пунктове и ще започне раздаването в останалите пет“, информира за старта на Оперативната програма директорът на Областния съвет на БЧК в Кърджали Жана Чакърова.
По думите й, тази година право на помощ в областта имат малко над 8000 души, като част от тях ще получат по два пакета хранителни продукти.

“Бройката е почти същата както миналата година. Над 8000 души ще получат индивидуални хранителни пакети, всеки от тях съдържащ 16 вида хранителни продукти – ориз, захар, олио, брашно, консерви с месо, лютеница и др. Хората, включени в единия списък – 7340, ще получат по един пакет, който е 22.710 кг. Останалите 731 души са бенефициенти с трима, четирима или повече членове на семейството. Те ще получат по два пакета хранителни продукти“, обясни Чакърова.
В момента има известна неяснота по списъка за една от правоимащите групи. Става въпрос за родителите, получили еднократна помощ за първокласници за 2019/2020 година. До дни се очаква този въпрос да бъде разрешен.
Очакванията са до 30 ноември, когато е крайният срок за получаване на хранителните пакети, да се постигне повече от 90% раздаваемост.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0