ВИДЕО репортаж: 2 500 000 лева, Джебел-Рогозче, ремонтът…

Ремонтът на пътя Джебел-Рогозче тече с пълна сила. По участъка работи тежка техника, а част от пътната настилка вече е положена. На дру


Ремонтът на пътя Джебел-Рогозче тече с пълна сила. По участъка работи тежка техника, а част от пътната настилка вече е положена. На други места старата все още се отстранява като се насипва трошен камък. Заради рехабилитацията движението се регулира на различни участъци. Дейностите са стигнали и до самия Джебел. Вече са отстранени бордюрите край пътното платно в района на моста.

Припомняме, че рехабилитацията обхваща 15-километров участък от републиканската пътна мрежа. Ремонтът залегна в програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ след дълга кореспонденция и настояване от страна на кмета Неджми Али. Дейностите са на стойност 2,5 млн. лева.

Що се отнася до така необходимия ремонт на моста в Джебел, използван от стотици хора ежедневно, то той ще бъде извършен частично. Единственото, което ще бъде направено, е полагането на нова асфалтобетонова настилка, отводняване, но не и разширението му в пешеходната зона. Нещо, за което жителите на общината отдавна настояват.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0