ВИДЕО репортаж: 17 се прегледаха за меланом и рак! Проф. Черкезов: Профилактиката е необходимост!

ВИДЕО репортаж: 17 се прегледаха за меланом и рак! Проф. Черкезов: Профилактиката е необходимост!

17 души се възползваха от кампанията за безплатни прегледи за меланом и рак на кожата в МЦ „Авицена“ в МБАЛ „Д-р Атан


17 души се възползваха от кампанията за безплатни прегледи за меланом и рак на кожата в МЦ „Авицена“ в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали.

„Искам да кажа, че желаещите винаги са повече отколкото са нашите възможности, тъй като трябва да прегледаме в един много ограничен времеви диапазон. Това е обяснимо, тъй като хората имат различни образувания по кожата си и често са разтревожени“, посочи пред екип на 24rodopi.com проф.д-р Тодор Черкезов, извършил част от прегледите. По думите му обаче, хората трябва да обърнат внимание и на профилактиката.

„Всеки един човек може да ползва профилактичните възможности, да види един, два пъти в годината своите образувания по кожата като си вземе едно направление от личния лекар, за да получи компетентна консултация“, посочи той.

Не са редки случаите, в които при прегледите се установяват проблеми.

„Във всяка една кампания има такива случаи. Дори когато минавах по коридора на болницата видях човек с такова образувание , но нямаше идея, че е злокачествено. Препоръчах му в близките дни да дойде, за да можем да му окажем помощ“, разказа проф.Черкезов. 

При тазгодишните прегледи няма установени хора със злокачествени образувания.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0