ВИДЕО репортаж: 12 000 души ще изчезнат за 10 години, остават… тъмните блокове

ВИДЕО репортаж: 12 000 души ще изчезнат за 10 години, остават… тъмните блокове

На метър разстояние от… съседа. Блок до блок, а сянката е гарантирана. Това е положението с новите строежи край Водното огледа

На метър разстояние от… съседа. Блок до блок, а сянката е гарантирана. Това е положението с новите строежи край Водното огледало в Кърджали, под панелните блокове във „Възрожденци“. Ежедневно никнат нови и нови сгради, кварталът се разраства лавинообразно. Малките цветни кооперации се появяват за отрицателно време, една до друга. Обречени на тъмнина. Нито един прозорец не свети нощно време, хората просто ги няма.
В действителност картината се потвърждава и от данните на Националния статистически институт за второто тримесечие на годината. Според тях, област Кърджали е на четвърто място в страната по брой на жилища, които предстои да бъдат построени – 344, като изпреварва дори Бургас, която е с 340. Преди нас са София, Пловдив и Варна. Данните сочат още, че преди това вече е стартирало строителството на нови 237. Факти, които будят недоумение на фона на обезлюдяването на региона. Според прогнозните данни на НСИ, само за 10 години населението в област Кърджали ще намалее с около 12 000 души. От 146 907 през 2020 г., се очаква жителите да се стопят до малко над 130 000.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0