ВИДЕО репортаж:  „Чок зор“ или най-краткият разказ за живота

ВИДЕО репортаж: „Чок зор“ или най-краткият разказ за живота

Дребна фигура, прегърбена. Немощното тяло е облечено скромно. Крачолите са напъхани в дебелите чорапи, които едва ли успяват да стоплят


Дребна фигура, прегърбена. Немощното тяло е облечено скромно. Крачолите са напъхани в дебелите чорапи, които едва ли успяват да стоплят ходилата, обути в гумени галошки. Старата жена пъпли по пътя в момчилградското село Летовник, а дори шарената забрадка не успява да умилостиви мартенския студ.

80-годишна старица – отрудена, смазана от тегобите на нелекото си житие. Събираща съчки за подпалки, връзваща ги със сезал, за да може да ги носи на гръб. Не говори много, единственото, което изрича, е „Чок зор“. Тези две думи побират в себе си всичко онова, което душата й иска да изрече. Очите й са топли, но тъжни, загатват за силата в крехката на пръв поглед женица.  

Образът й е отражение на селото, към което се е запътила – Летовник.  Селото, в което броят на хората се топи по-бързо и от снега. Място, което отдавна е загубило своя цвят. Сиво и мрачно, като полупорутените къщи, изкривили се от времето и самотата. Останали безмълвни като жителите си.

Най-краткият разказ за живота.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0