ВИДЕО репортаж: Човещината в действие: Десетки помагат на семейството на загиналия Месут!

ВИДЕО репортаж: Човещината в действие: Десетки помагат на семейството на загиналия Месут!

Десетки хора откликнаха в помощ на Елмаз и Мустафа Али след излъчения репортаж на 24rodopi.com за родителите на прегазения през юни

Десетки хора откликнаха в помощ на Елмаз и Мустафа Али след излъчения репортаж на 24rodopi.com за родителите на прегазения през юни миналата година Месут, по пътя за „Маказа“. Само през съботния ден над тридесет души са посетили семейството. Всеки от тях е помогнал с хранителни продукти, лекарства, одеала, килими дори шкафове. В неделя към Горско Дюлево потеглиха още помощи. Нашенци зад граница са се ангажирали да закупят пералня, хладилник и готварска печка. Част от хората са заявили желание всеки месец да подпомагат семейството с определена сума, а заможен кърджалиец, пожелал анонимност, ще поеме битовите им сметки. Помислено е и за отоплението през зимата, ще им бъдат закупени дърва и въглища, а всички отзовали се на помощ, заедно са събрали малко над 1000 лв., които ще дарят на възрастното семейство.

Припомняме, че само преди дни Окръжният съд в Кърджали постанови условна присъда на шведския гражданин Веждин С., който през юни миналата година блъсна с автомобила си и уби 37-годишен велосипедист по пътя за „Маказа“. За Елмаз и Мустафа Али, този ден се оказва кошмарен, защото губят сина си Месут. Фаталното произшествие преобръща и без това изпълнената им със страдание съдба. Двамата дори са нямали пари за погребение на сина си. За него помогнал вуйчото на загиналия.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0