ВИДЕО репортаж: Цезар и Хитлер се боричкат на родопска поляна…

ВИДЕО репортаж: Цезар и Хитлер се боричкат на родопска поляна…

Цезар и Хитлер се бият на поляна в Родопите. Става въпрос обаче за алабай и каракачанка. Овчарски кучета във ферма над джебелското село


Цезар и Хитлер се бият на поляна в Родопите. Става въпрос обаче за алабай и каракачанка. Овчарски кучета във ферма над джебелското село Плазище.

Оказва се, че Хитлер е любимецът на стопанина там – 26-годишният Радомир Пенев, чиято 5-месечна каракачанка е покорила сърцето му. 

„Хитлер е чистокръвна каракачанка, майка му се казва Рейна“, изрича Радомир и разказва как дори се връща от чужбина преди време, заради привързаността си към животните от фермата и любимото куче.

„Като съм далеч, постоянно мисля за тях. Звъня на нашите и питам: Как са кравите, козите, кучетата? 

Хитлер тъкмо растеше, а аз всеки ден мислех за него. Казах си, че като ме няма ще расте без мен, не издържах и се върнах“, разказва младият животновъд.

За разлика от фюрера на Германия, българският четирикрак съименник е особено любвеобилен и съвсем скоро ще бъде нагърбен с важната задача да пази стадото с крави в планината.

„Решихме да го кръстим Хитлер. Изглежда ще е здрав като войник. Той е пастирско куче пазач. Ще бъде с кравите докато са на паша. По принцип са нужни едно мъжко и две-три женски. За едно стадо от 35 крави стигат“, посочва собственикът.

Това обаче ще се случи след около 60 дни, когато Хитлер навърши седем месеца. Вероятно ще бъде заедно със своята сестра, на име Блондинка, която пък грабва погледа с кафяво сърце на козината. 

Каракачанките, които зорко ще пазят поверените им животни из хълмовете на Родопите.

Когато стадото те върне от гурбет – очаквайте видеорепортаж

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0