ВИДЕО репортаж: Хранителните добавки и затворените фитнес зали

ВИДЕО репортаж: Хранителните добавки и затворените фитнес зали

Нова наредба ще регулира бизнеса с хранителни добавки. Според нея, такива ще се продават само в обекти за дистрибуция на храни, дрогери

Нова наредба ще регулира бизнеса с хранителни добавки. Според нея, такива ще се продават само в обекти за дистрибуция на храни, дрогерии и аптеки. 

В Кърджали пък дрогериите са малко. Същите, макар и да работят в момента, са засегнати от мерките покрай локдауна. Причината е затварянето на фитнес залите.

“Не се отразява особено добре случващото се, понеже повечето ни клиенти са активни спортисти, трениращи във фитнес зали. Напливът определено е по-малък“, споделя Христо Киров, продавач-консултант в един от малкото обекти в града, предлагащи хранителни добавки.

Що се отнася до употребата им, те се използват предимно от мъже, спортуващи активно.

„Като започнем от 20-годишни момчета, до мъже на 50 години и нагоре. Повечето обаче са млади хора, активно спортуващи, ходещи на фитнес или практикуващи някакъв вид спорт. Има клиенти, които търсят определена цел-дали повишаване на телесното тегло, дали отслабване“, добавя младият мъж.

Не са малко случаите, в които хората не са наясно точно какво им е необходимо.

“Има компетентни и нетолкова компетентни. Голяма част от хората просто са чули нещо или са прочели в интернет за дадена добавка. Идват, питат, искат съвет“, обяснява Христо и дава пример, защо е важно внимателно да се избират добавките.

“Има някои хранителни добавки, които съдържат стимуланти, като кофеин например, който не е съвсем подходящ за хора с високо кръвно или някакви сърдечни проблеми. В тези случаи не се препоръчват“, добавя Христо Киров.

Затова е желателно, при избора на добавки, винаги да се консултират, за да няма нежелани последици.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0