ВИДЕО репортаж: Храмов празник и 112 деца подариха… „своите чисти сърца“

ВИДЕО репортаж: Храмов празник и 112 деца подариха… „своите чисти сърца“

Манастирът „Св.Йоан Предтеча“ в Кърджали отбелязва своя храмов празник на Еньовден. Денят започна с отслужване на Свет

Манастирът „Св.Йоан Предтеча“ в Кърджали отбелязва своя храмов празник на Еньовден. Денят започна с отслужване на Света Литургия, на която присъстваха множество миряни. Продължи в двора на църквата, където бе подготвена специална церемония, предназначена за децата от Неделното училище. На нея присъстваха и много гости – представители на ОД на МВР-Кърджали, МБАЛ “Д-р Ат.Дафовски“, Регионалната здравна инспекция, Центърът за спешна медицинска помощ. Гости, които домакините на събитието нарекоха приятели.
“Днес, е по-необикновен завършек на нашата учебна година по вероучение. Няма да играем театрални постановки, няма да пеем песнопения в концерти. Днес, заедно решихме да съединим сърцата си с една думичка: Благодарим!“, приветства отец Николай.
А децата при манастирски комплекс „Св.Йоан Предтеча“ благодариха и дариха символично „Своите чисти сърца“ на хората на първа линия в борбата с Ковид-19.
“Едни човеци, чието призвание е да служат на родината ни, да вдъхват вяра и надежда за утрешния ден. Скъпи служители на полицията и здравни работници, вие сте тези, които бдите над нас непрестанно“, от името на всички деца, словата на признание, прочете Мария-Магдалена.
Трогнати от жеста на децата, гостите благодариха за признанието.
“Искам да благодаря за топлите думи на децата, за тяхната оценка, защото тя е изключително важна за нас “, каза старши комисар Атанас Илков – директор на ОД МВР Кърджали. Благодарността към жеста на децата изрази и д-р Диана Георгиева – заместник-директор на МБАЛ“Д-р Ат.Дафовски“: “Искам да ви благодаря от името на всички работещи в болницата. Благодаря ви за искрените молитви, които отправяте за нас, на всяка Божествена Света литургия“.
След това, за девета поредна година, всички 112 деца от Неделното училище към манастира получиха своите свидетелства за успешно завършване на учебната година. Десетки балони полетяха в небето и ознаменуваха събитието.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0