ВИДЕО репортаж: Хората се върнаха по домовете си след пожара!

„Пожарът е локализиран, остават две или три огнища, които са вътре в периметъра и представляват риск предвид вятъра. Ако се наложи като допълнителни с

„Пожарът е локализиран, остават две или три огнища, които са вътре в периметъра и представляват риск предвид вятъра. Ако се наложи като допълнителни сили ще се включат пожарникари от съседни региони и военните с два хеликоптера“, посочи главен комисар Николай Николов от мястото на пожара край кирковските села Старово и Самодива. 

Припомняме, че огънят избухна в следобедните часове на 6-и септември  и обхвана голяма част от гористата местност в района, но вече е локализиран и овладян на 90%. Близо 130 са пожарникарите, горските служители и доброволците участвали в потушаването на огъня. Част от тях са останали в района през нощта заради носещия се гъст дим.

„Работната версия е небрежност и подготвяне на зимнина“, потвърди новината на 24rodopi.com главен комисар Николов.

А хората, които вчера бяха изведени от махала Сливовица в село Старово вече са върнати по домовете им.

“Вчера решихме да изведем по-възрастните и жените заради гъстия дим. Не беше възможно да се диша изобщо. Хората вече са по домовете си“, съобщи кметът на Кирково Шинаси Сюлейман. 

Жителите село Старово разказват, че не помнят такава стихия.

“Аз съм на 73 години и за пръв път виждам такъв пожар. Вчера като започна, за два часа всичко отсреща изгоря и стана на пепел.  Страшна работа беше с този вятър. До 3 – 4 часа сутринта не сме спали от притеснение“, разказва Али Мехмед от Старово.

По предварителна оценка засегнатите площи са около 600 декара.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0