ВИДЕО репортаж: Хигиена нулева: Смрад в центъра – опасна къща се руши, районът превърнат в WC, всяка вечер побоища…

ВИДЕО репортаж: Хигиена нулева: Смрад в центъра – опасна къща се руши, районът превърнат в WC, всяка вечер побоища…

„Това е положението - боклуци, тоалетна, целият град идва тук по малка и голяма нужда. Ето го нашия блок, под него мръсотии и миризми“, се казва

„Това е положението – боклуци, тоалетна, целият град идва тук по малка и голяма нужда. Ето го нашия блок, под него мръсотии и миризми“, се казва в любителско видео, заснето от дълбоко възмутени кърджалийци, живеещи в централната част на областния град, които показват в какво е превърнато пространството между бул.“България“ и ул.“Пирин“ и какво са принудени да търпят. 

“Не може пред блока да имаме две тоалетни. Лятно време не се живее. 21 век е, аз живея 20 години в Канада, такова чудо там няма. Там за един фас глобата е 200 долара. Отчаян съм, не знам какво да правя. Не мога да си отворя прозореца, мирише на тоалетна. Къде го има това?!“, възмущава се Живко Ушев.

В същото време, зловония се носят и от рушаща се необитаема къща в близост, намираща се на ул.“Пирин“№1.

„Първо беше обитавана от бездомници, след това горя, имаше пожар. Добре, че беше през деня, иначе и апартаментите щяха да ни изгорят. Сега падат керемиди отгоре, а най-лошото е, че е превърната в градска тоалетна. Това е такова безобразие в условията на пандемия“, оплаква се и Екатерина Горчева, чието жилище е на метри от опасната сграда. 

„Това е раково образувание точно в реалния център на Кърджали. Не може да продължава така“, възмущава се и Любен Полихронов.

По думите на хората, много от нарушителите, превърнали мястото в обществена тоалетна, са клиенти на увеселителен обект, намиращ се в непосредствена близост до жилищните сгради. Но… проблемите не спират до тук.

„Вечер е ужас! Гонка със страхотни автомобили – в 2-3 часа през нощта. Да не говорим за крясъците, побоищата, които стават. Явно сред тях има дрогирани и или пияни“, добавя Полихронов.

По повод на рушащата се къща, са подали жалба до няколко институции, но без резултат.

“Сега е още по-разграден двор. Сградата е опасна, тя трябва да се обезопаси при всички случаи“, казва още Екатерина Горчева.

„Мястото около блоковете е занемарено, неокосено и изключително мръсно. Защо ние, в центъра на града, сме принудени да живеем при тези ужасни условия? Кой позволява това и защо?“, пита жената. 

Не желаят да се примирят с безобразията, на които са свидетели ежедневно.

Затова ще продължат да сигнализират институциите и обществеността, докато не бъдат предприети мерки.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0