ВИДЕО репортаж: Хасан Азис за целите: 4 мандата в Кърджали и ДПС – трета политическа сила в страната

„С тази листа се надяваме да постигнем политическата цел от четири мандата в региона. Имаме задача да се борим и за трета по пред


„С тази листа се надяваме да постигнем политическата цел от четири мандата в региона. Имаме задача да се борим и за трета по представителност сила в парламента“.

Това заяви зам.-председателят на ДПС Хасан Азис, след като Движението за прави и свободи регистрира листата на партията за изборите в 9-и МИР Кърджали.

„В листата има много опит, експертност и присъствие на много млади кандидати. Нашата листа е балансирана и с ясно послание към нашите избиратели“, допълни областният лидер на ДПС в Кърджали Ресми Мурад.

Както вече писахме, водач е Мустафа Карадайъ, а на избираемите позиции след него са Мукаддес Налбант, Байрам Байрам и Адлен Шефкед. На 5-о място е Павлин Кръстев от Ардино. Шестата позиция е за председателя на Общинския съвет в Кърджали Юсеин Ахмед. Следват Сейфи Мехмедали, Зюлфие Ибрямова, Абидин Хеджимехмед и Ферад Ферад.

Що се отнася до вота зад граница …

“Поставили сме си политически цели както за нашата страна, така и извън нея. Очакваме в Европа да бъдем най-малко втора политическа сила, а извън Европейския съюз имаме възможност да сме първа политическа сила“, каза Хасан Азис.

Промените в листата, с отпадането на имената Хасан Азис и Ресми Мурад, зам.-председателят на Движението определи като необходимост.

“Това е по решение на ръководството на партията от една страна, а от друга стана такова е изискването на закона, понеже стана по-сложна процедурата от избирането до отказването на мандат“, допълни Азис.

“Всички възможности, които ни дава закона, ще бъдат използвани, включително и структурите ни ще бъдат натоварени с това да направят възможно всеки един наш избирател да може да изпробва по един или друг начин машинното гласуване“, допълни още Хасан Азис.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0