ВИДЕО репортаж: Хасан Азис: Басейнът затвори до края на януари! При концесия клубовете ще ползват старите условия

Затварянето на покрития басейн в Кърджали за профилактика засега е само за месец януари, но то е наложително заради проблеми, свърза

Затварянето на покрития басейн в Кърджали за профилактика засега е само за месец януари, но то е наложително заради проблеми, свързани с влагоуловителите. Това обяви кметът Хасан Азис.
„Профилактиката, която трябваше да се направи е свързана със системата за отопление, с необходимостта от ремонт на пароуловителната система. Тези, които са ползвали басейна, са усетили голямото количество пара“, уточни кметът.
Както вече от общината отбелязаха – разходите надхвърлят приходите, а това ще доведе до някои промени:
“При всички случаи ще има диференциране на хората, които са ангажирани с басейна, а през февруари и март, когато пуснем обекта, ще има ограничаване на часовете, в които той ще се ползва. Това се отнася както за хората, които го посещават, така и за спортните клубове“, допълни Хасан Азис.
Предвид ситуацията вариантът според местната власт е съоръжението да бъде предоставено на концесия, но при някои условия.
“Независимо как и кога ще бъдат предоставени двата басейна, община Кърджали ще има клаузи, според които спортните клубове и пенсионерите да ползват съоръжението при досегашните условия“, подчерта още кметът. На въпроса защо вратата на общинския басейн е отключена, при положение, че в момента е затворен за профилактика, кметът отговори: “Вратите на басейна са отворени, защото освен басейна, в сградата се помещават спортни зали на клубовете, които в момента се ползват“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0