ВИДЕО репортаж: Фризьори и козметици ужасени: До 20 бона глоба за музика в салона!

ВИДЕО репортаж: Фризьори и козметици ужасени: До 20 бона глоба за музика в салона!

Фризьори, гримьори, козметици ще бъдат санкционирани ако пускат на клиентите си музика от радио или други дигитални източници, освен ак


Фризьори, гримьори, козметици ще бъдат санкционирани ако пускат на клиентите си музика от радио или други дигитални източници, освен ако не са си платили авторските права. В страната вече текат проверки, а от бранша негодуват, още повече, че глобите са доста „солени“ – от 2000 до 20 000 лв. 

Ирина Спирова е собственик на салон за красота в Кърджали. Според нея подобни ограничения рефлектират сериозни върху малкия бизнес.

„Аз лично съм доста против. За мен това е безсмислено събиране на пари от малкия бизнес. Глобите са безумни! За такива дребни неща да налагат толкова големи санкции. Това значи да убият бизнеса тотално. Ние не изкарваме милиони, за да са такива глобите“, коментира младата жена и определя ситуацията като абсурдна.

“Хората реално идват тук, за да релаксират. Не може да не пускаме абсолютно никаква музика! Освен ние да им пеем“, казва с насмешка Спирова.

“Реално ние си плащаме кабелни телевизии, а не можем да ги ползваме. Нито да пускаме радио. Това е глупаво“, допълва жената.

Казусът вече се обсъжда с юристи.

„Коментираме ситуацията с мои колеги от цялата страна във форуми. Те също са на това мнение. Даже някои от тях са говорили с адвокати, обмислят нещата какво може да се направи в случая, за да се избегне тази ситуация, и да се премахне“, твърди още Ирина Спирова.

Районът на Кърджали е известен с множеството си салони за красота, заради големият брой сватби и семейните тържества. Предвид ситуацията в началото на пандемията, когато студията бяха затворени, подобни изисквани към момента биха рефлектирали допълнително върху тях.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0