ВИДЕО репортаж: Услуга за 1000 души – клиника, полиция, поща, кметство – в една сграда

Над 1000 души от десет момчилградски села ще могат да се възползват от услугите на множество институции в една обща сграда, намираща се


Над 1000 души от десет момчилградски села ще могат да се възползват от услугите на множество институции в една обща сграда, намираща се в село Звездел. Това ще се случи до месец и половина-два, когато се очаква да приключат ремонтните дейности, които стартира Община Момчилград по сградата на здравната служба в Звездел.

„Те започнаха миналата година. Бяха ремонтирани два кабинета – лекарският и стоматологичният. Тази година бе подменен целият покрив. Направена е външна изолация на сградата. В нея ще се помещават няколко институции – пощенската станция, полицейският инспектор, кметството, ветеринарният“, обясни кметът на Звездел Мехмед Салиф.

Идеята е предоставяне на всички административни услуги в една сграда за по-лесен достъп на жителите от селата Звездел, Джелепско, Пазарци, Ауста, Конче, Седефче, Синделци, Карамфил, Чайка и Кременец.

„Няма да има разкарване. Преди всички институции бяха в различни сгради. Хората се радват, много са доволни  и благодарни“, допълва кметът на Звездел.

Фасадата на бившата здравна служба вече е готова, остават ремонтни дейности в помещенията. Проектът се финансира изцяло със средства от общинския бюджет. Целта на екипа на кмета на Момчилград Илкнур Кязим е по-важните обществени сгради на територията на общината да бъдат поетапно обновени. Това вече се е случило в две от населените места – центрове на микрорайони. В село Равен беше ремонтирано кметството, а в село Нановица – здравната служба.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0