ВИДЕО репортаж: Условна присъда за убития на пътя Месут! Майката: Цяла нощ е бил жив в канавката!

Две години „лишаване от свобода“, но с 5-годишен изпитателен срок. Четири години без шофьорска книжка. Това е присъдата

Две години „лишаване от свобода“, но с 5-годишен изпитателен срок. Четири години без шофьорска книжка. Това е присъдата на 32-годишния Веждин С., който блъсна и уби на пътя с автомобила си велосипедист. Тя бе изчетена от състав на Окръжния съд в Кърджали.
„Изказвам съболезнования на семейството. Съжалявам, моля да ми бъде простено. Искам условна присъда!“, обяви в съдебната зала Веждин С., минути преди съдът да се оттегли за решение.
Шведският гражданин призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и делото стартира при съкратената процедура. Заради самопризнанията присъдата бе намалена с 1/3.
Прокуратурата поиска 3 години условна присъда, с 5-годишен изпитателен срок. Семейството на загиналия обаче настоя за ефективно наказание.
„Обвиняемият е напуснал мястото на произшествието, в продължение на дни се е укривал“, посочи адвокатът на близките Ясен Сариев.
Защитата обаче контрира, че и жертвата има вина за инцидента-37-годишният колоездач е бил без светлоотразителна жилетка, екпертизата пък е установила 1,47 промила алкохол в организма му.
Припомняме, че произшествието стана през нощта на 14 срещу 15 юни м.г. Трупът на 37-годишния Месут Али бе открит в крайпътна канавка на сутринта, а извършителят бе установен и задържан четири дни по-късно. Смъртоносният удар и смъртта са настъпили около полунощ срещу 15 юни.
Шведският гражданин бил зад волана на лек автомобил.
Адвокатът на семейството на загиналия обяви, че присъдата ще бъде обжалвана. На по-горна инстанция ще се настоява за ефективно наказание.
„Ударил го е и е избягал, а Месут е бил жив цяла нощ. Не се е обадил на 112 или с колата да го закара до болницата. Искаме затвор“, посочи пред екип на 24rodopi.com майката на жертвата-Елмаз Али.
„Искаме ефективна присъда. Ако се беше появил този човек, да поиска прошка, щяхме да се смилим, да смекчим тона, хора сме“, допълни вуйчото Мюмюн Мехмед.
„Присъдата е справедлива, съобразена е със закона, а не с емоцията. Чакаме да видим дали ще влезе в сила или ще обжалват наследниците, те имат това право“, коментира адвокатът на Веждин С. – Ивана Бръмбарова.
„Съдът се произнесе. Моите доверители не са съгласни с условната присъда, което означава, че в съответния срок ще пуснем жалба. Делото ще замине за Апелативен съд Пловдив. Обезщетение ще претендираме в отделно гражданско производство“, пък посочи на свой ред адвокатът на семейството Ясен Сариев.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0