ВИДЕО репортаж: Убит на пътя син, болен съпруг… Стотици дадоха и промениха живота на отчаяната Елмаз!

Това е Елмаз. Майката на 37-годишния Месут, който загина по пътя за „Маказа“ преди около две години, докато се прибирал с в

Това е Елмаз. Майката на 37-годишния Месут, който загина по пътя за „Маказа“ преди около две години, докато се прибирал с велосипед. Блъснат от автомобил, чийто водач напуснал произшествието. Тежката орис й бе отредила отрано грижи за три глухонеми деца, парализиран съпруг и немотия, поставила я в ситуация да не може да погребе сина си… 

„Един лев нямахме. Добре, че беше брат ми. Всичко той направи“, разказваше през сълзи покрусената Елмаз в началото на месец октомври м.г., малко след решението на Окръжния съд в Кърджали, който постанови условна присъда за обвиняемия за катастрофата шведски гражданин Веждин.

Осем месеца по-късно в очите на Елмаз отново се виждат сълзи, но този път от радост.

„Много съм добре, много съм доволна от хората. Не очаквах толкова помощ…“, казва видимо развълнувана, дълбоко трогната и искрено благодарна. Разказа пред екип на 24rodopi.com за стотиците от страната и чужбина, отзовали се в помощ на семейството й, след репортажа на медията ни, описал тежкото й битие. 

„Много неща ни донесоха, много неща промениха, много помогнаха, нямам думи…“, продължава Елмаз. 

А промяна определено има. Малката й къщичка вече е с нова дограма и нова външна врата. Виждат се мебели и уреди, които ползва с голяма радост. 

„Хладилник, пералня, телевизор, диван, много неща, много. Продукти  ни дадоха, пари не. Захар, ориз, брашно, всичко, от което имахме нужда“, изрежда още жената.

Тя и съпругът й Мустафа видимо изглеждат различни, спокойни, вече усмихнати. Жената е доволна, тъй като всеки месец получава средства като личен асистент.

„Взимам 300 лева като личен астистент на мъжа ми, ама стигат. Плащам ток, вода, лекарства, сметки, но поне чакам. Знам, че другия месец пак ще взема“, сподели Елмаз.

През това време чака и правосъдието да се произнесе. Шведският гражданин,който прегази 37-годишния й син Месут и избяга от мястото на инцидента, на две инстанции получи условна присъда. Семейството на Елмаз обаче настоява за по-сурово наказание и обжалва пред Върховния съд.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0