ВИДЕО репортаж: Туристи към язовира: Много е хубав пътя, така трябва да бъде! Още по-големи дупки да има…

ВИДЕО репортаж: Туристи към язовира: Много е хубав пътя, така трябва да бъде! Още по-големи дупки да има…

Кола след кола и невиждан прахоляк - това представлява улица „Климент Охридски“ на пазара в Кърджали. Поради ремонтни дейно


Кола след кола и невиждан прахоляк – това представлява улица „Климент Охридски“ на пазара в Кърджали. Поради ремонтни дейности, тя е затворена, а движението е отбито по улица „8-ми октомври“. Този участък в момента е един от най-натоварените по това време на годината, тъй като води до язовира и вилните зони на Енчец и Главатарци. 

„Много автомобили минават. Това са туристи, които ходят към яз. „Кърджали“. Няма и друг път, това е“, твърди възрастен мъж, живеещ в близост.

„Често не знаят пътя и грешат. Идват туристи и постоянно питат накъде да тръгнат. Няма и табели, няма нищо“, казва друг.

Предвид ситуацията инцидентите не са рядкост.

„Има вили нагоре, затова минават от тук. Пътят обаче е и тесен, малко трудно е на колите. Няколко пъти се удрят в оная полусрутената къща до пътя“, посочва трети.

Туристите… Някои приемат спокойно неудобството в тази част от пътя.

„В ремонт е. Нормално да е малко лудница. Ще мине“, казва млада жена от Пловдив.

Други подхождат с ирония…

„Много е хубав пътя, страхотен е, така трябва да бъде! Още по-големи дупки да има, даже! Ами България…“.

Според живеещи в близост обаче, повече от десет дни участъкът не се асфалтира, а трошеният камък по платното затруднява изключително много движението в момент, в който от тук на ден минават стотици туристи.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0