ВИДЕО репортаж: „Тръгна към гаража, кучето го повали и започна да го хапе…“

ВИДЕО репортаж: „Тръгна към гаража, кучето го повали и започна да го хапе…“

Нахапаният от куче възрастен мъж от Бял Извор се възстановява. „Вече е по-добре, до ден-два се очаква да бъде изписан“, каз


Нахапаният от куче възрастен мъж от Бял Извор се възстановява. „Вече е по-добре, до ден-два се очаква да бъде изписан“, каза пред екип на 24rodopi.com неговият син Аднан Дживан. Той разказва за инцидента с 81-годишния му баща, станал на 6 март точно пред дома му.

„Баща ми тръгва към гаража, да загаси осветлението. Кучето е било много близо, до стълбата. Напада го отзад изненадващо, започва да го хапе и го събаря на земята. Продължава да забива зъби по краката. Един съсед се притичва на помощ, а аз като се показах от прозореца, кучето вече бягаше надолу. Доста беше нахапан и по двата крака. На три-четири места има шевове. И уплаха има, но сега вече е по-добре“, разказва синът.

Четириногото е без стопанин.

„Бездомно куче беше-едно голямо и жълто. Тази сутрин го видях да обикаля пак. Явно има малки някъде, затова вероятно е агресивно“, коментира Аднан.

Оказва се, че в Бял извор съществува проблем с безпризорните кучета, а това притеснява местните.

„То, тук е пълно с бездомни кучета. Притеснително е, защото има и малки деца. След един месец започва свещения месец Рамазан и млади, и стари ще ходят на джамия. Дано да не възникне някакъв проблем тогава, някое куче да ги нападне“, допълва Кадир Молла, живеещ в ардинското село.

Затова хората настояват да бъдат предприети мерки. Що се отнася до инцидента, по случая тече проверка.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0