ВИДЕО репортаж: Три съдби, един филм! „Измамна реалност“ от Кърджали спечели награда в борбата с дрогата!

Три съдби, подвластни на тежки зависимости в разцвета на живота, но осъзнали грешния път и пожелали да помогнат чрез историите си. За т

Три съдби, подвластни на тежки зависимости в разцвета на живота, но осъзнали грешния път и пожелали да помогнат чрез историите си. За тях се разказва във филма „Измамна реалност“ на Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали. Авторите са операторът и монтажист на 24rodopi.com Гавраил Маргаритов и журналистът Мария Каменова.

Разкази от първо лице за алкохола, наркотиците и пагубната им вреда.

“Не можеш да осъзнаеш, че имаш проблем. Всичко те разяжда отвътре, зъбите ти окапват, не можеш да се храниш. Ставаш нервен, посягаш на хора, на близки. Отказваш да говориш. Единствената помощ е ако се обърнеш към доктори и психиатри“, описва младо момче, съгласило се да разкаже своята история в този филм. А тя е за злоупотребата му с алкохола и наркотиците и пагубната им роля в неговия живот. Филмът разказва три истории, две от тях за алкохолната зависимост. „Беше ми интересно да пия и след това просто започнах. Спирах, но се появяваше дразнител и пак започвах отначало. Изпадал съм в делириум, ступор…“, разказва друг от героите.

Премиерата бе в края на септември по време на Национална конференция по проблемите на превенцията на употребата и злоупотребата с наркотични вещества, информира председателят на Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали Сезгин Бекир.

“Филмът получи една доста добра оценка, а всички колеги, които го изгледаха, бяха впечатлени и казаха, че успешно може да се приложи сред младите хора. Дори ме попитаха: „От коя национална телевизия е сниман филмът?“, сподели Сезгин Бекир.

Нещо повече, продукцията е била отличена!

 „Колегите от Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград организират ежегодна награда на името на журналистката Вероника Герин, която доста активно е отразявала проблемите с наркотиците и дори затова е заплатила с живота си. Те са отличили нашия филм, така че Мария Каменова и Гавраил Маргаритов ще получат приза „Вероника Герин“ за най-добър филм“, съобщи още председателят на съвета по наркотични вещества в родопския град.

Авторите на филма казват, че са удовлетворени от постигнатото.

“За нас това бе едно предизвикателство, правим го за каузата и много ще се радваме, ако сме успели да въздействаме на младите хора, да обърнем съдбите им в правилната посока. Това е и по-нататъшната цел на този филм“, заявиха Мария Каменова и Гавраил Маргаритов са съвместната си работа.

Филмът бе представен за първи път пред кърджалийска публика в залата на Общински детски комплекс, а тепърва предстои и неговото разпространение.

Повече за филма, авторите, отличието, представянето му сред кърджалийци и неговото въздействие, вижте в репортажа:

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0