ВИДЕО репортаж: Три сезона – пролет, лято и… този на гумите!

ВИДЕО репортаж: Три сезона – пролет, лято и… този на гумите!

Климатът се променя, а сезоните май вече станаха три-пролет, лято и… сезонът на гумите.Започна поредната акция „Зима“


Климатът се променя, а сезоните май вече станаха три-пролет, лято и… сезонът на гумите.

Започна поредната акция „Зима“ и макар проверките за зимни гуми да стартират от третата десетдневка на ноември, шофьорите вече се заеха със смяната им.

В един от автосервизите в Кърджали, където кипи усилена дейност, най-чевръстият гумаджия – Али Юсеин, не може да се оплаче от липса на работа.

„Започнаха да идват хората за смяна на гуми. От една седмица насам имаме доста работа, усилено. Търсят и втора употреба гуми хората, но в повече случаи гледат да си вземат нови“, разказва Али, докато подменя поредните гуми.

По думите му, в момента идват хора, които нямат подходящи за зимни условия, за да си купят. По-късно се очаква към сервизите да се запътят и онези, които идват само за подмяна. А хората са дисциплинирани и спазват изискванията, твърди един от клиентите на сервиза.

“Сменяме със зимни, иначе нали знаете – пишат и санкционират, и то с пълно право“, посочва кърджалиецът.

До 30 ноември ще се проведат три кампании – за водачите, пешеходците и техническата изправност на пътните превозни средства. Що се отнася до последната, от „Пътна полиция“ обръщат специално внимание на водачите, които трябва да подменят гумите си с такива, чиято дълбочина на протектора е не по-малка или равна на 4 мм. Необходими условия са също така изправни светлини и стъклопочистващата система.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0