ВИДЕО репортаж: Тревога за 40 семейства: Подпорната стена и блокът са напукани!

ВИДЕО репортаж: Тревога за 40 семейства: Подпорната стена и блокът са напукани!

Близо 40 семейства от блок „Орфей- Юг“ в кърджалийския квартал „Веселчане“ живеят в страх заради появили се

Близо 40 семейства от блок „Орфей- Юг“ в кърджалийския квартал „Веселчане“ живеят в страх заради появили се пукнатини по сградата и подпорна стена, над която се извисява кооперацията. Проблемът е от доста време, твърди един от живущите Камбер Алиш.
“Напуканото вероятно е вследствие на това, че навремето не са сложили достатъчно арматура в подпорната стена. Каналът, който копаха за подмяна на тръбите, е дълбок и подпочвените води избиха“, обясни мъжът пред екип на 24rodopi.com.
По думите му, най-опасно е след обилни дъждове. Падналите такива през юни тази година са задълбочили проблема, а пораженията са повече от видими.
“Когато вали, водата тече и през пукнатините на подпорната стена. Поражения има и във входа, пукнатината е доста видима в десния край на блока, в самия вход. А пукнатините на стената вече са доста големи“, разказва с тревога Камбер.
„Трябва да се направи подпорната стена, това е положението. Не се ли направи, всички ще се запишем за общински жилища“, заявява възрастният мъж от името на своите съседи.
Живущите вече са подали жалба до Община Кърджали и Областна администрация с молба институциите да обърнат внимание. Отговорът гласи, че има изготвена геотехническа експертиза и технически проект за укрепване на подпорната стена. Същите са подадени за разглеждане в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски свет, чака се финансиране.
Живущите обаче се притесняват, че с настъпването на есенно-зимния сезон ситуацията може да се влоши и да застраши сериозно блока от пропадане. Ако скоро не бъдат предприемат мерки, по думите им, ще стигнат и до по-висока инстанция.
„Пак ще се обърнем към Общината и Областна управа, ще стигнем и до Бойко Борисов, накрая и до гражданско неподчинение“, заявява Камбер.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0