ВИДЕО репортаж: Топ готвач, топ оферта, а… Ковид паника едва за 15% от купонджиите

ВИДЕО репортаж: Топ готвач, топ оферта, а… Ковид паника едва за 15% от купонджиите

Празниците наближават, а с тях и подготовката за новогодишната вечер. Успоредно с това периодично се увеличават и заразените с Ковид-19


Празниците наближават, а с тях и подготовката за новогодишната вечер. Успоредно с това периодично се увеличават и заразените с Ковид-19. Този факт няма как да не се отрази на посещаемостта на хотелите и ресторантите. 

В началото на октомври ви показахме подготовката на един от най-големите хотелски комплекси в района на Кърджали – „Главатарски хан“. Желаещи да отпразнуват новогодишната вечер има, но техният брой се променя периодично. 

„При нас не съществува практика да вземаме пари предварително. Изчакваме гостите до последно. Питаме как е ситуацията и т.н., но както навсякъде, имаме доста хора, които отказват своята резервация. Като причина изтъкват епидемията. И може би е обяснимо, след всички плашещи новини, които се въртят по телевизиите, както и съобщаването постоянно на броя на починалите хора, което за мен не е редно“, обяснява управителят на комплекса Велимир Борисов.

Отказващите се обаче са не повече 10-15%, според него. Бройка, която бързо се запълва.

„Тук идва позитивният момент, тъй като в същото време имаме и много хора, които питат за Нова година. С наближаването на празниците, все повече хора се обаждат и интересуват“, посочва той.

Резервации и запитвания има от цялата страна.

„Има доста хора от Северна България, от района на София, от Варна имаме голяма група, от Стара Загора. В същото време започнаха запитвания и от самия град Кърджали. Явно, че местните хора също искат да празнуват и избягат от шумотевицата“, коментира управителят на комплекса.

При всички случаи ще бъдат спазени мерките за безопасност, твърди Велимир Борисов.

„Аз гарантирам, че това ще бъде едно много стерилно празнуване. Всичко ще бъде изискано и направено според мерките и изискванията на Министерството на здравеопазването. Ние се надяваме обаче, че последното изискване за 30-те човека на едно място ще отпадне, поне за самите празници. Ние например имаме зала, която е 1000 кв.м. В нея и 200 души да настаним, пак всичко ще е спазено“, уверява Велимир Борисов.

А освен традиционната програма, томбола и добър DJ, гостите ще бъдат приятно кулинарно изненадани:

„От една седмица вече при нас е и шеф Иво Дюлгеров. Готвач с огромен опит на круизни кораби, собственост на американски компании. Професионалист, който е решил да се установи в България“.

Със сигурност навечерието на новата 2021-ва година ще е като никое друго…

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0