ВИДЕО репортаж: Тестовете в „Арда 1924“ – след висока температура на двама играчи, Спас Делев го повтаря

ВИДЕО репортаж: Тестовете в „Арда 1924“ – след висока температура на двама играчи, Спас Делев го повтаря

Двама от играчите на „Арда 1924“ са проявили симптоми, което е довело до тестване на футболисти. Спас Делев, който прека

Двама от играчите на „Арда 1924“ са проявили симптоми, което е довело до тестване на футболисти. Спас Делев, който прекара вируса, отново е положителен на Ковид-19.
„Седем положителни в сряда и осем в четвъртък, плюс треньора, общо шестнадесет. Освен тях има още четирима с положителни проби-трима настанени в Пневмофтизиатричното отделение и един, направил си тест по желание. Има също и случай на момче от юношеския отбор на „Арда“, ученик от 10 клас в ЕГ“Христо Ботев“. Там цялата паралелка е карантинирана, минават на дистанционно обучение в рамките на 14 дни. Имаме и едно дете в детска градина в Кърджали, чиято група също е карантинирана“. Така обрисува ковид картината в региона към момента пред екип на 24rodopi.com шефът на Здравната инспекция д-р Виктор Кирчев.
Всички футболисти са под карантина, както и семействата на тези, които са тук с тях, допълват от РЗИ.
Това, което се знае до момента, е че освен отложения мач с „Лудогорец“ е отменена и една контролна среща на клуба. Стана ясно още, че положителните проби не са вследствие на редовните месечни тестове, а след проявени симптоми – повишена температура на двама от играчите в клуба. Интересното е, че Спас Делев отново е установен с коронавирус, въпреки че той вече го прекара.
„Всичко е въпрос на организъм и на това дали самият организъм ще създаде антитела, колко такива ще създаде, доколко контактът с вирусоносителя ще бъде продължителен. Възможно е това да се случи отново“, обяснява д-р Кирчев.
Междувременно се прави пълна дезинфекция.
“Дезинфекцира се в училището, детската градина и на стадиона. Всички помещения ще бъдат дезинфекцирани и след като протоколите от дезинфекцията ни бъдат предоставени, тогава ще бъдат освободени и самите помещения. Дотогава няма достъп до тях“, информира още д-р Виктор Кирчев.
Какво следва след изтичане на 14-дневната изолация?

“Тези, които са с положителен тест, задължително на 14-ия ден, РЗИ ще им вземе проби отново и в зависимост от това какво ще покаже пробата, или ще се продължи карантината, или ще се прекрати“, посочи шефът на РЗИ.
Контактните лица, поставени под карантина, не е задължително да се тестват повторно, освен ако през този период не проявят някакви симптоми.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0