ВИДЕО репортаж: Строители: До края на годината минаретата са готови

ВИДЕО репортаж: Строители: До края на годината минаретата са готови

Работата по израждането на джамията над квартал „Възрожденци“ в Кърджали напредва усилено. Тя има почти завършен вид като г


Работата по израждането на джамията над квартал „Възрожденци“ в Кърджали напредва усилено. Тя има почти завършен вид като голяма част от храма вече е с облицовка. Такава е поставена и по външните стени край него. Монтирана е дограмата, а според работещите на място около двайсетина строители, дейностите във вътрешната част на джамията са почти на финал. По думите им минаретата ще бъдат цялостно завършени до края на месец декември. 

Натрупаните боклуци в близост вече ги няма. Мястото наоколо е разчистено, липсват дори купищата железа и отпадъчен инвентар, които от години се складираха на зелената площ встрани от пътното платно.

Припомняме, че стартът на строежа на джамията бе даден в началото на 2015 г. Първоначално, строителството  бе оценено на 12 милиона лева, но проектът претърпя промени, според които за издигането му ще бъдат усвоени по-малко средства. Проектът и строежът се осъществяват под прякото ръководство на Голяма Бурсенска Община, с финансовата помощ на бизнесмени от Бурса.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0