ВИДЕО репортаж: Стрелба и бой в центъра, както и… първи кърджалиец в Специалните сили!

ВИДЕО репортаж: Стрелба и бой в центъра, както и… първи кърджалиец в Специалните сили!

Кампанията „Бъди войник“ гостува в Кърджали за втора поредна година. Тя премина при сериозен интерес от страна на кърджалий


Кампанията „Бъди войник“ гостува в Кърджали за втора поредна година. Тя премина при сериозен интерес от страна на кърджалийци, а най-атрактивни бяха демонстрациите. 

За тях говори генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции: “Видяхте стрелба по различни мишени и от различни позиции със симулационни боеприпаси. Автоматите са истински, но боеприпасите са симулативни. Показахме и ръкопашен бой, различни бойни техники“.

Интерес предизвика и бойната техника – гранатомети, снайперски пушки, картечни пистолети, парашутно снаряжение и много други. Според генерал-майор Матеев интересът към професията расте.

“Вероятно факторите са различни, но се надяваме, че информационната кампания „Бъди войник“ да спомага за това. В специалните сили вече имаме първия войник от Кърджали. Не се беше случвало от доста години и се радваме повече момчета и момичета да идват в специалните сили и изобщо в редовете на армията“, съобщи генерал-майор Матеев.

Какво предлага армията в момента?

“Предлага една стабилна заплата, стабилни доходи, една прекрасна професия посветена на най-важното – да отдадеш себе си в защита на отечеството“, посочи генерл-майорът.

Жените в армията са между 13 и 15%. А тази година е вдигната възрастта за прием от 28 на 40 години.

“Практиката показва, че тези, които физически се поддържат и могат, и са здрави, покриват изискванията и на 40 години“, допълни командирът на специалните сили.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0