ВИДЕО репортаж: Стипендия „Кърджали“ и още 110 наградени за 24 май

Няма причина, поради която 24 май да не може да се отбележи. Независимо от пандемията, от трудностите, той трябва да се случи, зарад

Няма причина, поради която 24 май да не може да се отбележи. Независимо от пандемията, от трудностите, той трябва да се случи, заради нас и нашите деца. Обръщам се към всички учители, директори, дейците на изкуството, на културата, на самодейността, с този най-светъл, хубав, сплотяващ, най-български празник!
С тези думи кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис приветства всички присъстващи в двора на Регионалния исторически музей на 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост. Именно там се проведе церемонията по награждаването на най-изявените ученици, учители и културни дейци в община Кърджали, която премина при спазване на всички противоепидемични мерки и дистанция между присъстващите.


Наградени бяха над 110 души, разпределени в няколко групи. При децата – три възрастови групи, а при възрастните – групови и индивидуални.
“Радвам се, че и тази година няма прекъсване на награждаването със стипендия „Кърджали“. Трима от нашите най-добри ученици получиха своите награди“, допълни още кметът на Кърджали.
Стипендиантите са зрелостниците Анелия Крумова от СУ „П. Р. Славейков“, Момчил Димов от СУ „Отец Паисий“, и Емре Емурла от ЕГ „Христо Ботев“. Наградени бяха и ученици, прославили Кърджали на национални и международни конкурси, както и десетки учители, директори и културни дейци, дали своя принос за постигането на тези успехи.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0