ВИДЕО репортаж: Срив на горивата, скок на храните! С парите за кило лимони се зарежда 3,2 литра бензин!

ВИДЕО репортаж: Срив на горивата, скок на храните! С парите за кило лимони се зарежда 3,2 литра бензин!

Цените на горивата се сриват, но тези на основните хранителни продукти продължават да растат. Прави впечатление, че цената на кисело

Цените на горивата се сриват, но тези на основните хранителни продукти продължават да растат.
Прави впечатление, че цената на киселото мляко вече бележи ръст с около 20 ст. на кофичка. Брашното, един от най-купуваните продукти в последните седмици, също се търгува с около 30-40 стотинки повече за килограм. Скок се наблюдава и при млечните продукти, месото, при някои плодове и зеленчуци. Килограм лимони се продаваше за около 2,50 лева през февруари, в момента цената е 6 лева. Джинджифилът достигна 23 лева за кило, при 7 лева в началото на годината. В момента с парите за кило лимони водач в Кърджали може да зареди 3,2 литра бензин.
Увеличение има дори при перилните и почистващи препарати. Или най-общо казано-портфейлите ни се изпразват все по-бързо пред щанда в магазина. Причината според Държавната комисия за стокови борси и тържища е недостигът на тези продукти по борсите. Интересното е, че това не е първото повишение на цените от началото на тази година. Значително такова имаше още през месец януари, преди извънредното положение. Тогава индексът на тържищните цени скочи за първи път от десет месеца насам, с около 8 на сто. Цялата тази картина на фона на ширещата се безработица в момента, е изключително притеснителна.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0