ВИДЕО репортаж: След дарението на апаратура: „Важно е да имаме сигурност и тази сигурност я получихме…“

Изключително важна апаратура получиха болниците в Момчилград и Кърджали в борбата с Covid 19. Дарението е от Здравното министерств


Изключително важна апаратура получиха болниците в Момчилград и Кърджали в борбата с Covid 19. 

Дарението е от Здравното министерство и бе доставено в МБАЛ“Д-р Сергей Ростовцев“ лично от зам.-министъра на здравеопазването Славчо Пачалов, в присъствието на шефа на Здравната инспекция д-р Виктор Кирчев.

„Болницата ще получи мобилен респиратор от висок клас, който служи както за инвазивна така и за неинвазивна медицинска дейност. Вече получи и два кислородни концентратора за по-леките пациенти, за да може да се осъществява медицинска дейност, която да позволи да не се влошава състоянието на пострадалите“, съобщи зам.-министър Пачалов.

Той бе посрещнат от ръководството на здравното заведение, където се запозна с работата на медиците. Успоредно с това инспектира и Спешното отделение за наличие на всички необходими предпазни средства, след което се отправи към Многопрофилната болница в областния град.

„Болницата в Кърджали ще получи три такива апарата, които служат за инвазивна и неинвазивна дейност. Получава допълнително и два кислородни концентратора. Да отбележа, че репираторите са само за онези лечебни заведения, в които има  интензивни отделения“, допълни Славчо Пачалов.Техниката в МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“ бе приета от изпълнителния директор на лечебното заведение проф. д-р Тодор Черкезов, според когото чрез наличието на вече мобилни респиратори болницата ще има по-голяма сигурност в борбата с вируса.

„Важното е да има сигурност и тази сигурност я получихме благодарение на това дарение. Мисля, че тези респиратори ще предложат една прекрасна медицинска услуга в този случай, защото това е нещо, което липсваше, да бъдат мобилни“, добави от своя страна проф.д-р Черкезов.

Директорът на лечебното заведение запозна министър Пачалов с работата на медиците тук, а той не пропусна да инспектира за наличие на лични предпазни средства, дори извърши произволна проверка на една от линейките, уверявайки се, че всичко е налице.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0