ВИДЕО репортаж: Следизборен песимизъм: Не ни чака добро, щом 7000 се натискат за 240 места

ВИДЕО репортаж: Следизборен песимизъм: Не ни чака добро, щом 7000 се натискат за 240 места

"Какво следва?“ - основен въпрос след изборите. Върху това умуват и много от възрастните хора, събиращи се на раздумка в Градскат


„Какво следва?“ – основен въпрос след изборите. Върху това умуват и много от възрастните хора, събиращи се на раздумка в Градската градина в Кърджали. Нищят политиката и вадят заключения за бъдещето на държавата. Голяма част от тях са песимисти по отношение на скорошно сформиране на правителство.

„Бъдещето правителството, според мен, е пълна мъгла. Може да има или експертен кабинет или нови избори“, казва разпалено възрастен мъж, а друг продължава с думите: 

„С тази злоба между партиите не може да се състави правителство. Те с такава злоба говорят един срещу друг, все едно, че не сме един народ. Няма да се направи кабинет, а може и да има служебно назначен от президента или пък нови избори“.

Срещаме друга група, в която темата отново е отминалият вот. Един от участниците в разговора казва: „Ще има отново избори, защото няма да има коалиция. Народът удари голям шамар на досегашните политици, уточнявам досегашните. Нищо не направиха за държавата от 30 години насам – нищо!“, категоричен е възрастният мъж.

В разговорите им, бъдещето на държавата не е никак светло…

„Абе въобще България не отива на хубаво. Виждам развитието на държавата – назад, не вървим на хубаво. Това са хора, които не мислят за народа. Щом за 240 места 7000 се хвърлят да стават депутати, няма какво да говорим“, казва друг. 

„На държавата й трябва нова партия, а също и младите, които са заминали и образовали в чужбина, да се върнат и да помогнат на българските граждани“, категоричен е втори.

Такива са размишленията, възгледите и оценките на част от хората, които въпреки огорчението и възмущението все още се вълнуват от случващото се в страната.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0