ВИДЕО репортаж: Скоро: Вода в два от шадраваните в парка, третият – с откраднати части

ВИДЕО репортаж: Скоро: Вода в два от шадраваните в парка, третият – с откраднати части

Два от шадраваните в парк „Арпезос-Север“ в Кърджали съвсем скоро ще заработят и от тях ще потече вода. Става въпрос за правоъгълните, стъпалови

Два от шадраваните в парк „Арпезос-Север“ в Кърджали съвсем скоро ще заработят и от тях ще потече вода. Става въпрос за правоъгълните, стъпаловидни съоръжения. Това ще са и единствените такива, които ще изпълнят предназначението си в горещите летни дни в родопския град. Големият кръгъл шадраван, в непосредствена близост до тях,  няма да проработи.

Причината, според работниците, които ги поддържат е, че много от частите липсват, в случая около 50 броя разпръсквача. Освен това фонтанът е и сериозно замърсен. В момента се почиства основно от служители на фирма „Озеленяване, благоустройство и чистота“.

Количеството боклук, което вадят от него, е доста смущаващо. И останалите съоръжения в града, обособени за прохлада, към момента вероятно няма да проработят, тъй като имат сериозни конструктивни повреди.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 2
  • comment-avatar
    Айшегюл 3 години ago

    Когато нещо не се поддържа е нормално да е замърсено! Тези, както и други в града не работят от години, направиха ги за моментна украса. Г-н кмета да се вземе в ръце, моля!!!! Кърджали тъне в мизерия! Няма смисъл да правите нови всякакви съоръжения, като не можете да се оправите с наличните такива!

  • comment-avatar

    Пълни глупости.От самото начало не работят.Помпите и изпълнението бяха трагедия.Не трябваше изобщо да се плаща,за да такава работа.