ВИДЕО репортаж: Само 958 060 чужди туристи за 6 месеца, а нашенци… преоткриха Родината си

958 060 чужденци са посетили България от началото на годината до месец юни. Намалението им спрямо същия период на м.г. е 24,2%, сочат данните на Минис

958 060 чужденци са посетили България от началото на годината до месец юни. Намалението им спрямо същия период на м.г. е 24,2%, сочат данните на Министерството на туризма. Причината е пандемичната обстановка. В същото време посещенията на нашенци из туристическите обекти в страната се увеличават. Голяма част от тях са избрали за своя любима дестинация Източните Родопи. 

Равносметката – българите се върнаха към родните забележителности.

„Българите си преоткриха обектите из страната. След като се отърсиха от страха заради пандемичната обстановка. Юли, август и септември 2020-та ни беше най-доброто тримесечие за всичките ни сезони от години насам. Не само при нас, а навсякъде в страната. През 2021-ва ситуацията е същата, българите се увеличиха“, каза само преди месец екскурзоводът Хубен Скерлев от крепостта Неутзикон край Свиленград, която е една от дестинациите по маршрута Източни Родопи.

Туристи има и то много, дори в делнични дни.

„Направо не ни се тръгва за София. Тук е толкова хубаво, спокойно и красиво. Аз имам фризьорски салон в столицата. Смятам като се прибера да разкажа за тези прекрасни места в Родопите и не само да дойдат да ядат пататник тук, но и да разгледат забележителностите като моста към село Лисиците“, твърди Васка, която срещнахме преди дни на най-дългия въжен мост в България.

Най-посещаемите обекти в района си остават Перперикон и Татул, но се преоткриват и крепости като Устра, Вишеград, Моняк, Харман кая и много други…

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0