ВИДЕО репортаж: Родопско село развя собствен флаг и герб

ВИДЕО репортаж: Родопско село развя собствен флаг и герб

Родопско село вече има свой собствен герб и знаме. Флаговете се развяват в Жълтуша.Знамето е в четири цвята-синьо, зелено, червено и жъ


Родопско село вече има свой собствен герб и знаме. Флаговете се развяват в Жълтуша.

Знамето е в четири цвята-синьо, зелено, червено и жълто. На герба пък присъства и облика на мома Жълтуша-символ на ардинското село. 

Идеята е на кмета Атанас Михайлов, който иска да направи нещо запомнящо се за родното място. Нещо, което да го отличава и в същото време да символизира духа на Жълтуша. 

„Синьо е небето, зеленото – земята, червеното символизира кръвта на мома Жълтуша, а жълтото е слънцето, жълто като Жълтуша“, обяснява символиката, докато държи знамето в ръце, кметът Атанас Михайлов.

Красивото родопско селце, което е запечатало в историята си легендарната мома Жълтуша, чиято красота и героизъм са увековечени  в монумент, издигнат в селото. Паметникът е пострадал от мълния преди 3 години, но днес вече е ремонтиран в първоначалния си вид. Над него се вее и флагът на селото, а много скоро ще бъде поставен и новият герб – символизиращ духа на родопчани.

24rodopi.com

Историята на цяло село, побрана в… Една 150-годишна къща с бани във всяка стая! – очаквайте видеорепортаж

За евтините картофи, внуците на Запад и пустите ниви – очаквайте видеорепортаж


COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0