ВИДЕО репортаж: Родопският „Левски“ – тим, в който играчите поставиха целта – Втора лига!

Крумовградският „Левски“-амбициозният проект в Трета лига, привличащ все повече привърженици, е мотивиран за влизане в Б група. За целите и амбициите

Крумовградският „Левски“-амбициозният проект в Трета лига, привличащ все повече привърженици, е мотивиран за влизане в Б група. За целите и амбициите пред отбора говори треньорът Стефан Генов. По думите му, такава задача на всяка цена не е поставена от ръководството, но…

„Ние, треньорите и футболистите, които сме ангажирани, сме си я поставили пред нас тази цел. С оглед на това, че са ни предоставени такива идеални условия за работа. Ако по този начин се развиваме, както до момента, мисля, че имаме реалната възможност да се преборим за влизане във Втора лига“, посочи пред екип на 24rodopi.com Стефан Генов. Специалистът е категоричен, че за това е нужно да бъде изграден един стабилен отбор.

„Един отбор, който да играе красив футбол и да радва обществеността в Крумовград.  Ние започнахме от нулата. Първо трябва да създадем едно основно ядро. Вторият полусезон може да надградим. Селекцията не е завършена. Може да не е най-добрата, но имаме условията да привлечем още по-добри футболисти, въпросът е дали те ще приемат това предложение. Ние поканихме доста известни играчи като Дани Кики и Антон Огнянов, но някакси тук не им хареса като дестинация. Честно казано, това е  проблем“, коментира още наставникът на „сините“ от Крумовград.

Въпреки това, вече имат доста познати имена в отбора.

„На всеки ще разчитаме. Сега взехме Миро Будинов – име с голям опит в А група. Имаме Краси Илиев и Ахмед Осман от Кърджали. Надявам се да привлечем още хора. Ние имаме възможността, въпросът е дали те имат желанието да дойдат и да се развиват тук. Преди всичко гледаме характера на футболиста, който ще привлечем, за да има добър, сплотен колектив. Изградихме за кратко време един много добър колектив, което помага, а резултатите го показват“, допълни Генов.

Красимир Илиев е един от играчите, мотивирани да участват в развитието на клуба. Името е добре познато на кърджалийци от периода му в „Арда 1924“. Именно поради този факт, той вижда известна прилика между двата клуба.

„Има допирни точки между двата отбора. Като цяло, целта пред нас е влизане в Б група. От ръководството са ни казали, че това не е задължително и на всяка цена, но ще направим всичко възможно да влезем във Втора лига, пък после ще видим какви ще са целите“, посочи Красимир Илиев.

„Колективът е прекрасен, момчетата са много добри. Треньорският щаб прави всичко възможно да сме сплотени и ние се държим здраво един с друг“, допълни той.

Според ръководството на клуба, отборът се радва на сериозна подкрепа не само от Крумовград, но и от цялата област. Често на домакински срещи се събират около 1500 души. Подкрепа ще има и на предстоящите срещи със „Сокол“ – Марково на 18 септември и на 21-ви септември срещу „Царско село“ за Купата на България.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0