ВИДЕО репортаж: Решение?! Затвориха пътя, три села се „отдалечиха“ на 100 км от Джебел!

ВИДЕО репортаж: Решение?! Затвориха пътя, три села се „отдалечиха“ на 100 км от Джебел!

Десетки метри асфалт по пътя село Стоманци-Джебел са буквално погълнати. Свлачищни процеси са подкопали настилката и голяма част от нея

Десетки метри асфалт по пътя село Стоманци-Джебел са буквално погълнати. Свлачищни процеси са подкопали настилката и голяма част от нея липсва. В момента компрометираният участък е затворен за движение и в двете посоки.

„Не може да се минава, асфалтът направо е хвръкнал, някъде около 20 метра“, казва бай Мюмюн от село Стоманци.

Отсечката е част от основната връзка на жителите на селата в региона с общинския център Джебел.

„Бенковски, Стоманци, Фотиново – всички от там минават за града. Това е главният път за там. Никой не обръща внимание, затворили са го, изсипали са на две места баластра, за да не минават коли и това е. Никой не може да пътува до Джебел сега“, казва още възрастният мъж. 

Още повече, че обиколният маршрут е доста дълъг.

„Трябва да обикаляме. От тук, през Фотиново, пътя за Момчилград и така да стигнем до Джебел. Някъде 100 километра са това“, допълва още Мюмюн.

Пропадането на пътния участък е прекъснало и автобусните линии. Хората в района негодуват, тъй като не са предприети мерки, макар проблемът да е налице от доста време. От 24rodopi.com отправихме запитване до Агенция „Пътна инфраструктура“ какви мерки ще бъдат предприети относно свлачището и най-важно-кога.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0