ВИДЕО репортаж: Ресторантьор: Оборотите са със 70% по-ниски, без помощ следват фалити!

ВИДЕО репортаж: Ресторантьор: Оборотите са със 70% по-ниски, без помощ следват фалити!

„Имаме искания и те са да бъдем подпомогнати, защото оборотите ни в сравнение с миналата година са с 60-70% по-ниски, а разходите


„Имаме искания и те са да бъдем подпомогнати, защото оборотите ни в сравнение с миналата година са с 60-70% по-ниски, а разходите са едни и същи. Също така държим на персонала си, не желаем да пострадат и да бъдат освободени отново, тъй като и те имат семейства“.

Това обяви Данаил Дялков, собственик на известно заведение в Кърджали, след влизането в сила на поредните мерки, свързани с Ковид-19. 

Заведенията ще бъдат затворени отново, до 21 декември, но съществуват и страхове, че срокът на мерките може да бъде удължен. 

„Ако мерките продължат и след 21 декември, а държавата не подпомогне бизнеса, ще има масови фалити на заведения“, прогнозира Дялков. По думите му вече има и хора от бранша, които търпят сериозни загуби, последствия от първото затваряне през март.

“Вече знам хора, колеги, които за затворили. Плащат наеми и нямат възможност, не издържат. Дано държавата да помогне!“, посочва той.

При всички случаи асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите в страната ще поиска бизнесът им да бъде компенсиран подобаващо, за да оцелее и след втората вълна от строги мерки, а работниците им да запазят местата си.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0