ВИДЕО репортаж: Ресторантьорите: Не спазваме заповеди, няма да затваряме!

Представителите на Българската асоциация на заведенията (БАЗ), заедно с тези на хотелиерската и ресторантьорската асоциации, както и на сдруженията на

Представителите на Българската асоциация на заведенията (БАЗ), заедно с тези на хотелиерската и ресторантьорската асоциации, както и на сдруженията на заведенията проведоха среща с представители на бранша от Кърджали. Причината – поредният локдаун и заповедта с произтичащите мерки, влизащи в сила от 7 септември, които според тях са пагубни за всички.

„Смятаме да не спазим тази заповед. За нас не остава нищо друго освен да изразим нашето гражданско неподчинение“, заяви Павлин Петров, зам.-председател на БАЗ. 

„Основното искане е, ако има локдаун, той да важи за всички бизнеси, свързани със струпване на хора с изключение на аптеки, здравни учреждения и хранителни магазини. Приемаме го, че ни превръщат в изкупителна жертва, сякаш вирусът е турист и ходи само по туристическите обекти и кафетериите“, посочи Атанас Димитров, зам.-председател на БХРА. 

Според тях, само така би имало ефект. 

„Ако ни затворят заедно 15-20 дни, спираме да работим. Иначе просто някои си работят, разпространяват си зараза, друг им дърпа гайлето, същевременно си рискува персонал, бизнес и препитанието на собственото семейство, защото каквото и да си говорим, почти всички в тоя бизнес сме средна класа и с това издържаме семействата си“, заяви още Димитров.

Очаква се на 8-ми септември от 15 часа представители на бранша да протестират пред Народното събрание. В Кърджали ще се проведе протестно шествие на 10 септември. Сборен пункт е паметникът на Васил Левски, от който в 16.00 часа ще се потегли към кръговото на автогарата. Освен това от 16 до 18 ч. заведенията ще бъдат затворени в знак на протест.

На снимките: След брифинга някои кърджалийски ресторантьори заминаха за Хасково, за да се включат в тамошния протест срещу противоепидемични мерки, които са в сила от днес

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0