ВИДЕО репортаж: Протест, „жертви“, шествие преди… фалита

Кърджали се включи в протестите на бизнеса срещу въведените ковид мерки. Множество работещи в бранша излязоха на шествие. То премина по булевард „Бълг

Кърджали се включи в протестите на бизнеса срещу въведените ковид мерки. Множество работещи в бранша излязоха на шествие. То премина по булевард „България”, след което блокира за кратко кръговото кръстовище в града.

„Ограничава се дейността, ограничава се икономиката, цените вървят нагоре, ние не можем да продължаваме по този начин. Това означава, че ще има много фалити, хора, които ще останат без работа”, посочи Павлин Петров, зам.- председател на Българската асоциация на заведенията.

„Нека, когато се налагат здравни мерки, те да бъдат ефективни. Според нас туризмът е жертва, тъй като те се налагат само в областта на хотелиерството, ресторантьорството и заведенията за обществено хранене и развлеченията, а масово струпване на хора има и в хипермаркети, молове и др.”, заяви Атанас Димитров, зам.-председател Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

В Кърджали един от най-засегнатите е браншът, свързан със сватбите.

„Реално при нас сватбите се провеждат за между 300 и 500 души. А сега с ограниченията с 30 души на закрито и 60 на открито провеждането им е невъзможно. Хората са резервирали и предплатили година предварително”, каза Кадир Мустафов, собственик на заведение в Кърджали.  

Блокирането на кръговото доведе до струпване на опашка от автомобили. Шофьорите споделиха, че подкрепят протеста.

Повече за протестното шествие на ресторантьорите в Кърджали, във видеорепортажа:

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0