ВИДЕО репортаж: Проектът за външно стълбище на „Паисий“ е готов, но…

Проектът за външно евакуационно метално стълбище на СУ „Отец Паисий“ в Кърджали е вече изготвен. Към момента се работи п

Проектът за външно евакуационно метално стълбище на СУ „Отец Паисий“ в Кърджали е вече изготвен. Към момента се работи по допълнителни детайли.
Това обяви за 24rodopi.com зам.-кметът на общината инж.Катя Митовска.
След това ще се премине към изграждането и монтирането на конструкцията, която ще позволи на всички ученици да се върнат отново в сградата на школото.
Оглед бе направен и в петък от страна на експерти и консултанти от Камарата на строителите и Пожарната. За да бъде поставено металното стълбище пък, ще трябва да бъдат преместени с няколко метра въздухопроводни тръби.

Припомняме, че стълбищна плоча в школото се пропука по време на тържество в училището през декември. Всички деца бяха евакуирани, а в Общината заработи Кризисен щаб, който да изготви спешни мерки за ремонт.
От 6 януари учениците започват занятия след зимната ваканция. По всяка вероятност, възпитаници на СУ“Отец Паисий“ ще бъдат пренасочени към други школа, каквито мерки бяха въведени в края на декември.
Децата от начален курс-21 паралелки с 359 ученици, продължиха учебния процес в класните стаи на Бизнес инкубатора и първи етаж на сградата на СУ „Отец Паисий“. 15 паралелки с общо 359 деца от среден курс учиха в сградата на Строителния техникум. 406 деца от 16 паралелки на гимназиален курс провеждаха временно учебни занятия в сградите на ПГ по Механотехника и ПГ по електроника и електротехника.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0