ВИДЕО репортаж: Проверки преди зимата: Четирима бездомници в Кърджали!

ВИДЕО репортаж: Проверки преди зимата: Четирима бездомници в Кърджали!

Проверки на различни изоставени постройки, в които се приютяват бездомни хора, са били извършени от социални служители в Кърджали.̶


Проверки на различни изоставени постройки, в които се приютяват бездомни хора, са били извършени от социални служители в Кърджали.

„Към настоящия момент имаме идентифицирани четири лица, които са без дом. Две от тях обитават сградата на изоставеното стрелбище край Кърджали, другите две са в сградата на бившата печатница „Родопи“, съобщи за 24rodopi.com директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Цветомир Хаджиев. По думите му на посочените лица са предложени и социални услуги.

„Проведени са разговори с тях. Предлагани им са възможности за ползване на социални услуги, те са отказали на този етап. Във връзка с две от лицата е проведен разговор и с представител на Община Кърджали относно възможностите за настаняване. Разяснени им са условията за получаване на общинско жилище, но на този етап те се намират, където посочих“, разясни шефът на „Социално подпомагане“ в Кърджали.

Оказва се, че месеци по-рано броят на бездомните в общината е бил по-голям. 

“Тогава бяха идентифицирани 8 бездомни лица. Към момента 3 от тях не са на територията на град Кърджали. Едното е извън областта, другите две са при свои близки. Има и едно, което ползва временно квартира в квартал „Байкал“, допълни Хаджиев.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0