ВИДЕО репортаж: Проверки, непосилни такси и… сергии затвориха на пазара!

ВИДЕО репортаж: Проверки, непосилни такси и… сергии затвориха на пазара!

Само част от търговците на „Пазара на производителите“ в Кърджали работят от началото на седмица. Повечето маси на тържищет


Само част от търговците на „Пазара на производителите“ в Кърджали работят от началото на седмица. Повечето маси на тържището са покрити. Причината – масови проверки от Националната агенция по приходите. Освен тайни покупки, инспекторите на звеното за фискален контрол извършват и така наречените „открити наблюдения“, при които следят продажбите в продължение на дни, за да сравнят резултатите с предходни периоди. Следи се строго и дали търговците на пазара издават касови бележки. При установяване на такова нарушение, санкцията е до 2000 лв., а обектът може да бъде запечатан за срок до един месец. Проверяват се и анкетните карти на земеделските производители.

В същото време част от търговците, които въпреки проверките са решили да работят, се оплакват от финансови тежести, с които са обременени. По думите им, наемите на масите са все по-непосилни.Те варират  от 240 до 500 лв. на месец, според местоположението им. Освен това, според тях, от края на месец октомври оборотите им са спаднали сериозно.

Що се отнася до засилените проверки по тържищата, те ще продължат вероятно до края на годината.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0