ВИДЕО репортаж: Предновогодишно пазаруване: Плодове, зеленчуци и… до 50 лева за пиратки!

ВИДЕО репортаж: Предновогодишно пазаруване: Плодове, зеленчуци и… до 50 лева за пиратки!

Предпразничното пазаруване все още е в разгара си, часове преди настъпването на новата година. Въпреки студа, на пазара в Кърджали е

Предпразничното пазаруване все още е в разгара си, часове преди настъпването на новата година.
Въпреки студа, на пазара в Кърджали е пълно с хора. Купуват се масово плодове, зеленчуци, месо и изобщо всичко необходимо за трапезата в Новогодишната нощ. Каквото е отделено като средства се харчи сега, твърди търговец на пазара пред екип на 24rodopi.com.
„Въпреки студа, пазаруват. Купуват мандарини, портокали, малко домати. Отпускат се хората като средства, но само за Нова година. Иначе нямат пари и през другото време се ограничават в това, което могат са си позволят“, посочва търговец.
Освен навалицата сред сергиите на пазара, такава има и в магазините за пиротехника. И като, че ли едни от най-оборотните обекти в последните часове на 2019 г. са именно те. Хората споделят какво са пазарували за Новогодишната нощ и колко са отделили за това: „Купих си пиробатерии. Те имат последователно до няколко изстрела – 25-30, някои и повече. Предпочитам това, защото е по-безопасно. Палиш, забавляваш се и гледаш“.
В повечето случаи, според търговци, хората в Кърджали заделят между 20 и 50 лв. за фойерверки. Факт, който показва, че нашенецът освен за трапезата сигурно и грижливо е отделил средства и за светлините в Новогодишната нощ.

24rodopi.com


COMMENTS

WORDPRESS: 0