ВИДЕО репортаж: По 300 души на ден от Турция! Билетите паднаха, превозвачите на загуба

ВИДЕО репортаж: По 300 души на ден от Турция! Билетите паднаха, превозвачите на загуба

Драстичен срив на цената на билетите от Кърджали за Истанбул! В момента от автогарата в родопския град може да се пътува до Босфора

Драстичен срив на цената на билетите от Кърджали за Истанбул! В момента от автогарата в родопския град може да се пътува до Босфора за 20, 15, та дори и за 10 лв., нещо невиждано до момента. Вероятната причина е конкуренцията между фирмите-превозвачи. Една от тях е свалила цените, след което и другите са се принудили да го направят. Пред камера на 24rodopi.com обаче застана представител само на една от тях – Бахан Исмаил. Останалите не пожелаха да коментират ситуацията.
„В момента ние продаваме билета за Истанбул за 20 лeва, останалите за 15, а има една фирма, която го предлага за 10 лв. Наложи се да свалим цените. Досега билетът за Истанбул беше 30 лв, а за Бурса 40 лв. В момента са с 10 надолу“, твърди Бахан и допълва, че напливът на автогарата е огромен.
“Много хора пътуват в момента. Сменят си паспортите и веднага се връщат. Около 150 души идват само със сутрешните автобуси. Вечерните коли са три и трите са пълни. Това означава 300 души на ден“, посочва Исмаил.
Заради сериозния поток от пътници имало работа на всяко гише.
„От всички фирми си купуват билети, защото са много смешни цените. Дали ще купят за 15 или 20 лева няма значение, всички автобуси са луксозни и удобни за пътуване“, коментират още от фирмата-превозвач.
Цената в обратна посока, от Истанбул за Кърджали, също не била висока – 100 лири, или това са 20-21 лв. По думите на Бахан, цените не са реални, нещо повече:

“Във всяко едно разрешително за превоз има регламентирани цени от Министерството на транспорта. В момента се работи на загуба, а никой не изпълнява цените, дадени в разрешителните“.
Междувременно от ниските цени се възползват и онези, които ходят на пазар при съседите.
“На пазар отиват само до Одрин в петък и събота. Отиване и връщане е 15 лв. И това не е реално, но положението е такова“, твърдят превозвачи.
Както изглежда напливът на автогарата в Кърджали ще продължи, докато все още има изселници, които не са подменили личните си документи у нас.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0