ВИДЕО репортаж: По 100 коли на 120 минути към язовира, а пътят – срам за ЕС

„Ако се сложи един брояч за автомобилите, за два часа ще отчете 100 коли, може и повече дори. В Главатарци и Енчец идват както

„Ако се сложи един брояч за автомобилите, за два часа ще отчете 100 коли, може и повече дори. В Главатарци и Енчец идват както завърнали се гурбетчии, местни хора, така и туристи от София, Хасково, Пловдив, от Плевен сме виждали“. Това твърдят пред екип на 24rodopi.com жители на село Енчец, според които в разгара на лятото, поток от автомобили има не само към Гърция. Особено пълно е от петък до неделя, твърдят местните, които не са забелязали особен спад в прииждащите към вилните зони край язовир „Кърджали“, макар ситуацията около коронавируса да предполага някакъв отлив.
Местата край „синьото око“ на Кърджали винаги са привличали доста хора, твърдят от селата, на метри от водите на язовира. Но има и един голям недостатък…
„Пътят е зле. Минаваме от Пакистан, това е Пакистан. Как за толкова години не се инвестира в ремонт? Трябва да съберем подписи и пуснем някаква жалба, ама и ние сме си виновни, нищо не правим. Истината е, че ме е срам, когато идват чужденци. В ЕС сме, пък имаме такъв път, срамота!“, посочва местен жител.
И наистина са необходими добри умения по пътя за язовира, забележителности като „Утробата“. Иначе се рискува – неравности, дупки.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0