ВИДЕО репортаж: По селата: Избори?! Повечето сме в Европа вече – като искаме да ядем, търсим там!

ВИДЕО репортаж: По селата: Избори?! Повечето сме в Европа вече – като искаме да ядем, търсим там!

Предстоящите избори не са сред най-актуалните теми в селата в Кърджалийско на старта на предизборна кампания`2021 - втора серия, макар


Предстоящите избори не са сред най-актуалните теми в селата в Кърджалийско на старта на предизборна кампания`2021 – втора серия, макар хората да твърдят, че ще отидат до урните на 11 юли. 

„Ще гласуваме, но малко ще помислим за кого. Това дето го виждате, всичко е старо, ново нещо няма“, казва 64-годишният Тефик Хасан. 

Други, като 88-годишният Мустафа Ахмед, се вълнуват от обидно ниските пенсии, както самият той ги нарича. „Ние гласуваме, защото имаме зор, ама пак не помагат. Аз съм на 88 години, с 44 години стаж, получавам пенсия 300 лв. Като дам за лекарства и за хляб, отиват, не стигат“,  жалва се възрастният мъж.

Хората се умориха от обещания, допълва Тефик Хасан и описва тъжната действителност.

„Работа няма и в Кърджали, и в Момчилград. Тук на село остана едно животновъдство. Хората имат по една крава гледам. Нищо друго, пустиня стана“, казва родопчанинът. 

Затова и тук, както повечето села в страната, има предимно пенсионери, останалите са на гурбет.

„Повечето сме в Европа вече. Като искаме да ядем, търсим там“, заявява Тефик, за който Европа е някъде на Запад, но не и тук. След което дава поредния пример за обезлюдяването на региона, обяснявайки как за няколко години от 150-200 семейства, живеещи в Равен, днес са останали около 50-ина.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0